Ontwollen

Een van de behandelingen die Britta’s Trimsalon voor uw hond kan verzorgen, is ‘ontwollen’.

Gedurende deze behandeling worden de loszittende wolharen met een was-blaasmethode verwijderd. Dit wordt toegepast bij honden met een stokhaar vacht.

Hondenrassen met een stokhaarvacht: De Berner Sennen, Labrador Retriever, Golden Retriever en de Rottweiler. Deze honden ruien 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar. In sommige gevallen kan de hond vaker gaan ruien dan 2 keer per jaar, dat heeft meestal te maken met de warme of koude periodes. Wanneer de vacht van een hond gaat ruien, ziet de vacht er vaak dof uit en laten plukken haar los.

 

Sommige honden verharen het hele jaar door, wat erg vervelend is voor de eigenaar. Dit probleem treedt vaak op bij gladharige -en stokharige honden. Oorzaken hiervan zijn: te vaak borstelen, nadat de hond gecastreerd/gesteriliseerd is of wanneer de hond voortdurend wordt binnen gelaten, met aangename temperaturen.

 

De honden die het hele jaar door verharen komen ongeveer één keer in de 6 tot 10 weken in de trimsalon om behandeld te worden tegen het verharen. Daarnaast is het de bedoeling dat de eigenaar de vacht verder met rust laat, dan zult u merken dat de hond aanzienlijk minder verhaard.

 

De behandeling

Op de hond wordt eerst een shampoo en conditioner aangebracht zodat de haren beter loslaten. Vervolgens worden de meeste dode haren uit de vacht geblazen met een waterblazer (krachtige föhn). Tot slot worden eventuele overgebleven haren verwijderd met een ontwol-kam.