foto trimsalon clippervac 2


Britta’s Trimsalon is gevestigd in Woerdense Verlaat, in het hart van het Groene Hart. U kunt bij Britta’s Trimsalon terecht voor iedere soort hond, groot of klein, ras of kruising: geen probleem! Daarnaast kunt u terecht voor ieder soort trimtechniek. De liefde voor de hond staat centraal bij Britta’s Trimsalon, honden moeten zich op hun gemak voelen. Het is belangrijk dat honden met plezier naar de trimsalon komen. Onderstaand worden een aantal aanwezige attributen en middelen benoemd, inclusief korte beschrijving.

 

Voorzien van de nieuwste snufjes

De trimsalon is uitgerust met moderne apparatuur, zoals het bad, de elektrische tafel en de föhn. Het bad is voorzien van 2 verschillende hoogtes. Het hoge gedeelte is voor de wat kleinere honden, zodat zij gemakkelijk over het randje heen kunnen kijken wat er zich in de trimsalon afspeelt. De wat grotere honden kunnen gemakkelijk via de zijkant in het bad springen. Naast het moderne bad, is er ook een moderne elektrische tafel op wielen aanwezig. Deze tafel kan zeer gemakkelijk versteld worden in hoogte, waardoor de honden gemakkelijk (en bovendien veilig!) op de tafel kunnen stappen en er weer vanaf kunnen komen. De tafel kan rollend naar het bad verplaatst worden, waardoor een wat oudere hond of een hond met problemen niet zelf in het bad hoeft te springen. Tot slot de föhn, deze is voorzien van twee verschillende warmtestanden, twee motoren voor hard en zacht en verschillende mondstukken waardoor de kleinere en grotere honden gemakkelijk droog geföhnd en/of ontwold kunnen worden.

 

Lekker warm, zo’n droogcabine!

Britta’s Trimsalon is voorzien van een droogcabine, ideaal voor de honden die de föhn een beetje spannend vinden. Door middel van een warme lucht circulatie is de hond binnen no-time droog! Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat de meeste honden de droogcabine fijner vinden dan de gewone föhn.

Lekker geurtje door diverse shampoos

Britta’s Trimsalon maakt gebruik van verschillende shampoos. De shampoos worden afgestemd op de vacht van de hond. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van speciale shampoos voor zwarte vachten, ontwolde vachten, witte vachten, vuile vachten en plukvachten. Als kers op de taart wordt er een frisse conditioner aangebracht op de vacht.

Weg met al die haren, goed voor de hygiëne!

Britta’s Trimsalon maakt gebruikt van de Clippervac, dit is een afzuigsysteem die de haren, die vrijkomen tijdens het scheren, direct afvoert zodat deze niet blijven rondcirculeren in de trimsalon. Dit proces bevordert de hygiëne in de trimsalon. De kans dat schimmels en/of vlooien overgebracht worden naar andere dieren is hierdoor vrij klein. Zelfs de trimster heeft hier profijt van, dit systeem zorgt namelijk voor een gezondere werkomgeving. De huidschilfers en haren zullen netjes worden afgevoerd, waardoor de trimster deze niet kan inademen. Twee vliegen in één klap dus!

 

Alle bovenstaande attributen en middelen stimuleren de efficiëntie en hygiëne tijdens het timmen!